Categoría

Publicado

Compatir

Presentació del Tribunal d’Arbitratge (TAPA) a l’Empresa Familiar Andorrana.

1634133051948

El passat 13 d’octubre de 2021 va tenir lloc a l’Hotel Roc Blanc, en un acte organitzat per l’Empresa Familiar Andorrana, la presentació del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra (TAPA) a càrrec del seu president el Sr. Pierre Raoul-Duval i del seu secretari Sr. Juan Pablo Correa.

El Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra (TAPA) és ja una realitat. Aquesta institució ofereix a la comunitat empresarial andorrana i a tots els operadors del comerç internacional que busquin un lloc neutral i independent la possibilitat de resoldre tots aquells conflictes de dret civil, mercantil o patrimonial fora de la Jurisdicció dels Tribunals de Justícia.

La cultura de l’arbitratge té avantatges considerables respecte dels tribunals de Justícia Ordinaris, entre els quals destaquen l’agilitat i rapidesa a l’hora de resoldre els conflictes i l’estalvi econòmic en el cost de la resolució que pot suposar. 

L’àrbitre pot ser escollit per consens entre les parts o pot ser nomenat pel TAPA i un cop escollida l’opció d’anar per la via de l’arbitratge no es pot després anar per la via judicial i viceversa. La reputació i independència de l’àrbitre estan fora de tota dubte, com ho demostra el fet que només un 5% de les decisions d’aquests organismes són revocades posteriorment pels tribunals ordinaris. Els tribunals d’arbitratge són una solució segura aquests conflictes que es donen a moltes empreses familiars arreu del món.

Relacionado