Juan Pablo Correa és doctor en dret cum laude per la Universitat de Barcelona des de l’any 1997; la seva tesi doctoral, sobre el procés monitori, ha servit per inspirar la regulació actual d’aquest procediment especial tant a Espanya com en altres països de Llatinoamèrica.

Al llarg de la seva dilatada carrera professional en prestigioses firmes d’advocats, ha intervingut en la resolució de nombrosos litigis, en què ha defensat activament els interessos d’empreses del sector farmacèutic, químic, alimentari, immobiliari o automobilístic, entre altres.

En l’actualitat és professor contractat de la Facultat de Dret de la Universitat de Toulouse (UT1 Capitole), professor convidat de la Universitat Paris-Dauphine (França) i professor titular de dret processal de la Universitat de Barcelona.

És, així mateix, autor de nombrosos articles doctrinals publicats tant a Europa com a Llatinoamèrica, i participa regularment com a ponent en nombrosos col·loquis i projectes finançats per la Unió Europea.

Actua també com a àrbitre i mediador internacional en institucions de prestigi reconegut, tant en l’àmbit nacional com internacional, com a la Cort Internacional d’Arbitratge de la CCI, a la London Court of International Arbitration (LCIA), al Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) o a la Cort d’Arbitratge de la Cambra de Comerç de Madrid.

Idiomes: català, castellà, francès, anglès, italià.