Categoría

Publicado

Cadena Ser

Compatir

Es constitueix el Tribunal d’Arbitratge d’Andorra

Cadena_ser_Constitueix_TAPA

Escull dues eminències en la matèria pels càrrecs de president i secretari general

El Tribunal d’Arbitratge tindrà inicialment dos socis fundadors: la Cambra de comerç i el col·legi d’advocats. I pels càrrecs de president i secretari general s’ha escollit dues eminències internacionals del dret com son Pierre Raoul Duval, conseller de Cuatrecasas; i Juan Pablo Correa, fundador de La Guard.

La nova entitat que emana de la llei d’arbitratge del 2019 té com a objectiu principal administrar els arbitratges amb la voluntat d’esdevenir un centre neuràlgic de l’arbitratge internacional gràcies a la neutralitat històrica del país, la tradició comercial, la solidesa del sector financer, i la convergència dels estàndards europeus en matèria fiscal.

En la presentació, els seus membres han posat de relleu que les matèries susceptibles d’arbitratge són totes aquelles que en el mon del dret es coneixen com a dispositives, és a dir la immensa majoria dels conflictes civils i mercantils. Afecten a temes com els arrendaments, el transport, el comerç internacional, la construcció, la distribució, el dret bancari, les assegurances, la competència, la propietat intel·lectual, les successions o les noves tecnologies.

La intenció és que el tribunal d’arbitratge ja sigui operatiu en el decurs d’aquest 2020 i per aquest motiu ja s’està treballant en un reglament intern i en les tarifes. La intenció és establir també un marc de col·laboració actiu amb el poder judicial.

Relacionado