Categoría

Publicado

Andorra Difusió

Compatir

Es presenta el Tribunal d’Arbitratge

Andorra ja té un tribunal d’arbitratge. La Cambra de Comerç i el Col·legi d’Advocats han impulsat un projecte que presideix Pierre Raul-Duval.

Aquest dimecres s’ha fet a la Cambra de Comerç la presentació del Tribunal d’Arbitratge. Aquesta és una nova eina de resolució de conflictes, creada seguint els estàndards internacionals per aclarir les matèries susceptibles d’arbitratge.

Per donar una projecció internacional al projecte, els dos socis fundadors, la Cambra de Comerç i el Col·legi d’Advocats, han atorgat la presidència a tota una autoritat en matèria de litigis, com Pierre Raoul-Duval. El tribunal considera que Andorra té la resta d’ingredients per esdevenir una referència en la matèria.

El secretari general, Juan Pablo Correa, ha defensat que servirà perquè els operadors internacional vegin que el Tribunal d’Arbitratge és el reflex del que, considera, és Andorra, “un país neutral, un país independent i parcial, que per cada cas escull l’arbitre més adient”. El membre del tribunal Miquel Bellera afegeix que esdevindrà “un punt de referència de l’arbitratge internacional”, “si tot va bé”.

L’arribada del Tribunal d’Arbitratge un cop s’hagin redactat els estatuts i el projecte de reglament també pot ser molt positiva en l’àmbit nacional. Les companyies també han de redactar clàusules que reconeguin la seva tasca.

A banda del prestigi internacional, acollir arbitratges, per exemple, entre dues empreses multinacionals pot portar altres beneficis al país.

El camí és llarg, el Tribunal d’Arbitratge també vol invertir en formació per portar a Andorra els millors especialistes del món i poder créixer en l’arbitratge internacional.

Relacionado